16 Απριλίου 2012

Ο Ολυμπιακός στο τραγούδι για Λίβερπουλ-Εβερτον!


ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ_

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Εβερτον είχε και κάτι από Ολυμπιακό.

Ο Τζέιμι Μπρόουντ, φανατικός οπαδός της Εβερτον, έγραψε το τραγούδι «Scousers on Wembley way» με την οικονομική βοήθεια της Λίβερπουλ. Στόχος του ήταν να αναδείξει όλα όσα ενώνουν «μπλε» και «κόκκινους», τονίζοντας ότι από αυτή τη μάχη νικητές πρέπει να βγουν όλοι οι πολίτες του Μερσεϊσάιντ και όχι μόνο η μια πλευρά του. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε τη λέξη scousers, με την οποία όλοι οι Αγγλοι αποκαλούν τους πολίτες του Λίβερπουλ.

Που εμπλέκεται με όλα αυτά ο Ολυμπιακός; Σε κάποια στιγμή του Videoclip ο Τζέιμι Μπρόουντ βρίσκεται κάπου που μοιάζει με μπουτίκ της Λίβερπουλ και ακριβώς από πάνω του διακρίνεται ένα κόκκινο κασκόλ που γράφει με άσπρα γράμματα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Είναι αρκετοί οπαδοί της Λίβερπουλ που είχαν ανταλλάξει κασκόλ με εκείνους του Ολυμπιακού. Και στην αναμέτρηση του 2004 για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως σε αυτή του 2000 για το ΟΥΕΦΑ. Μετά το τέλος εκείνου του (επαναληπτικού, που είχε γίνει στο «Ανφιλντ») αγώνα οι Ελληνες δημοσιογράφοι είχαμε πάει σε ένα μπαρ, το οποίο ήταν γεμάτο με οπαδούς της Λίβερπουλ.

Είχα πιάσει κουβέντα με έναν από αυτούς και μου είχε πει τα εξής: «Αυτό δείχνει πόσο πιστούς οπαδούς έχει ο Ολυμπιακός. Εκαναν 2.500 αυτό το μακρινό ταξίδι μέχρι εδώ πάνω για να την ενισχύσουν. Γι’ αυτό ανταλλάξαμε κασκόλ και αναμνηστικά με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μας φάνηκε ότι μας μοιάζουν».

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο του τραγουδιού «Scousers on Wembley way» που γράφτηκε για τον ημιτελικό του Σαββάτου, στον οποίο νίκησε η Λίβερπουλ. Το επίμαχο σημείο του βίντεο παρουσιάζεται από το 2.12 και μετά...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου