16 Απριλίου 2012

"Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος..."


Με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2005 εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου από τη Βουλή των Ελλήνων, υπό τον τίτλο: «Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά συστήματα στην Πρόεδρο της Βουλής».
Θαυμάστε απλώς τους διαλόγους για να καταλάβετε πως «αθώωσαν» τον Τσοχατζόπουλο. Η πληροφορία ότι στο υστερόγραφο προτάθηκε προς την ολομέλεια η κατασκευή ανδριάντα του… περί ου στον προαύλιο χώρο της Βουλής ελέγχεται!

«Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά συστήματα παρέδωσε σήμερα το πρωί στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, κυρία Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, διακομματική αντιπροσωπεία των μελών της Επιτροπής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Τραγάκη.
Η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα, παραλαμβάνοντας το πόρισμα, τόνισε ότι «η Βουλή αποδίδει μεγάλη σημασία σε όλες τις πρωτοβουλίες των βουλευτών που αποβλέπουν σε δραστηριότητες οι οποίες διασφαλίζουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο».
«Χαίρομαι γιατί υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής», πρόσθεσε η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, «και απομένει πλέον σε όλη τη Βουλή να αξιοποιηθεί το υλικό που προέκυψε από τις εργασίες της Επιτροπής με τον καλύτερο τρόπο».
Ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ευχαρίστησε την κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα για την παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης ώστε να διεξαχθούν άρτια και με άνεση χρόνου οι εργασίες της Επιτροπής και υπογράμμισε: «Όλα τα κόμματα προτείνουν, κυρία Πρόεδρε, και ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία σας και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας θα προχωρήσουμε σε σχετική ρύθμιση, ώστε να παρεμβαίνει η Βουλή στη διαδικασία των εξοπλιστικών προμηθειών».
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ανέφερε ότι «η Εξεταστική Επιτροπή είναι το μείζον μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά τη δυσπιστία, και χρειάζεται φειδώ στη χρήση της», ενώ σημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι «παρά τη μεγάλη ένταση των εργασιών δεν δημιουργήθηκαν προσωπικά προβλήματα μεταξύ των βουλευτών».
Ο κ. Γιάννης Πατσιλινάκος, από το Κ.Κ.Ε., εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ολοκληρώθηκε μια «πραγματικά επίπονη δουλειά», σημειώνοντας ότι «η δικομματική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής δεν διευκόλυνε τον πολιτικό διάλογο ούτε την προσέγγιση στην ουσία των προβλημάτων».
Τέλος, η κυρία Ασημίνα Ξυροτύρη, από τον Συνασπισμό, επεσήμανε ότι «διαπιστώθηκαν κενά και ατέλειες στο σύστημα των προμηθειών των εξοπλιστικών προγραμμάτων και χρειάζεται να γίνουν πολλές βελτιώσεις».»

Σημειώστε ότι το 1/3 (τρεις εβδομάδες!) του «καθαρού χρόνου» της επιτροπής αναλώθηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις και απέμειναν μόλις έξι εβδομάδες για να παραδοθεί εγκαίρως το πόρισμα...
«Αγκάθι» η σειρά ακρόασης των μαρτύρων η οποία προκάλεσε οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση, αφού η ΝΔ ζήτησε να καταθέσουν πρώτοι οι αξιωματικοί ενώ το ΠΑΣΟΚ θέλησε να προσέλθουν πρώτα τα πολιτικά πρόσωπα.





Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ...

...και οι υπογραφές των βουλευτών του (ας πρόσεχαν)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου