23 Μαΐου 2015

Η δημιουργική ασάφεια FIFA, UEFA, Κοντονή


Ανοίγεις το ντουλάπι της κουζίνας. Πιάνεις ένα ποτήρι. Πας στη βρύση. Γεμίζεις το ποτήρι. Πίνεις δυο γουλιές. Κάθεσαι στην καρέκλα. Ανάβεις τσιγάρο. Πίνεις μια γουλιά καφέ. Κοιτάζεις το ποτήρι. Μισογεμάτο; Μισοάδειο; Δεν ξέρεις... Πρέπει, όμως, να αποφασίσεις. Πώς το βλέπεις. Εσύ. Οχι ο άλλος. Μισογεμάτο; Μισοάδειο; Διάλεξε. Και τα δύο σωστά είναι.

Αυθόρμητα απαντάς μισογεμάτο. Είσαι σε καλό mood. Η μέρα σου ξεκινάει καλά. Ο άλλος, όμως, το βλέπει μισοάδειο. Αυτός μάλλον είναι σε κακό mood. Κακή διάθεση... Χωρίς όρεξη για πολλά πολλά.
Κι οι δυο έχετε δίκιο. Είπαμε. Είναι θέμα οπτικής. Θέμα διάθεσης. Στιγμιαία αντίδραση - σκέψη...

Εφτασε χθες η «πολυπόθητη» απάντηση FIFA και UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Ανοίγεις το ντουλάπι... Πιάνεις ένα ποτήρι...

ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ: GREXIT τέλος. Ναι! «Αγαπητέ κ. Κοντονή... Λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από τη FIFA και την UEFA... Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία». Ουφ. Ολα καλά!

ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ: Η επιστολή δεν αναφέρει «λήφθηκαν», αλλά «φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη».
Λέει ακόμη: «Προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της ΕΠΟ θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA».


Αλλά και: «Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της ΕΠΟ διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA».

Ανοίγεις το ντουλάπι... Πιάνεις ένα ποτήρι... 
Ο υπουργός πανηγυρίζει. Κάποιοι τον αποθεώνουν. Κι οι απέναντι, όμως, πανηγυρίζουν. Ως εδώ ήταν. Μισό βήμα ακόμη και μας (τον) «τελειώνουν». GREXIT τέλος! Ναι, αλλά μένουμε σε καραντίνα και υπό αυστηρή επιτήρηση. Ο υπουργός δηλώνει δικαιωμένος. Ναι, αλλά «...κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων...».

Κλείνεις το ντουλάπι. Σου πέφτει το ποτήρι. Σπάει. Θρύψαλα... Ηταν μισογεμάτο; Ηταν μισοάδειο; Τι σημασία έχει. Who cares τώρα πια!

FULLpassion #119 EfSyn 23may2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου