20 Ιανουαρίου 2016

Ορνιθες...

του Γιώργου β. Μανετάκη
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015. Το ντέρμπι στη Λεωφόρο δεν ξεκινά ποτέ.
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοινώνει την απόφασή του για κλείσιμο των θυρών 13-14 και πρόστιμο 90.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό.
Μια μέρα πριν. Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016. Ενας αναπτήρας βάζει -για άλλη μια φορά- «φωτιά» στη Superleague! Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του ζητά από τον υπουργό να παρέμβει και να τιμωρήσει τον υπότροπο Ολυμπιακό...
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!
Ο Σταύρος Κοντονής δεν θα μπορούσε να βρει χειρότερο timing για τη ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ποινή που επέβαλε. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα όργανα. Τα φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό media... πουλάνε τρέλα, τα φίλα προσκείμενα... απέναντι πουλάνε σανό, υψώνουν σημαίες επανάστασης και τώρα όλοι μαζί περιμένουμε το συλλαλητήριο της χρονιάς.
Οχι. Δεν είναι για το ασφαλιστικό. Ούτε για τις συντάξεις. Είναι για την Πανάθα ρε γαμώτο...
Από τον περασμένο Μάιο, που ψηφίστηκε, ήταν θέμα χρόνου να γυρίσει μπούμερανγκ ο νόμος Κοντονή στον υπουργό του! Αν στην Ελλάδα του 2016 πρέπει ο υφυπουργός, ου μην και το υπουργικό συμβούλιο, να ασχολείται με χουλιγκάνια, αναπτήρες, καπνογόνα, κορνέδες και τα τοιαύτα, το χάσαμε το... ματσάκι πατριώτη!
Εγώ ξέρω ότι ο -εκάστοτε- υφυπουργός ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ του Αθλητισμού. Ούτε φύλλα αγώνα μελετάει, ούτε εκθέσεις Αστυνομίας διαβάζει και -πολύ περισσότερο- δεν... ανακατεύεται με τα πίτουρα. Οι... όρνιθες άλλο που δεν θέλουν. Κι όταν αναφέρομαι σε όρνιθες δεν εννοώ του Αριστοφάνη!
Από το ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα των Χανίων έσπευσε ο Γιάννης Αλαφούζοςνα τουιτάρει μαινόμενος και σίγουρος για την επερχόμενη ανατροπή στο β' ημίχρονο. Δεν του έκατσε βέβαια αλλά όταν έχεις δικά σου media μπορείς να παίζεις «μονά - ζυγά δικά μου». Στημένο έτσι κι αλλιώς!
Για την ποινή της Λεωφόρου πέρασαν 2 μήνες. Χθες ο υφυπουργός προανήγγειλε έρευνα για τον αναπτήρα των Χανίων. Αν κι εδώ περάσουν 2 μήνες για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνει η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών του «Καραϊσκάκη’», αφού θα απομένουν 2-3 βδομάδες για τη λήξη της κανονικής περιόδου.
Ο Σταύρος Κοντονής έκανε χθες, αργά το απόγευμα, την κίνηση που ίσως αποδειχθεί ΜΑΤ για τη συνέχειαΑπείλησε ευθέως την ΕΠΟ. Το αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η μόνη λύση που βλέπω είναι αυτή: Καλείς επισήμως προέδρους, γραμματείς, φαρισαίους και τους ανακοινώνεις την απόφαση της πολιτείας για κλείσιμο του μαγαζιού και στήσιμο ξανά από την αρχή!
Αλλωστε η σαπίλα δεν καθαρίζεται εύκολα. Τα πετάς τα πορτοκάλια που μούχλιασαν και αγοράζεις άλλα. Φρέσκα. Κι όσοι πιστοί προσέλθετε...
Αλλιώς να το γυρίσουμε στην πλάκα και να ενστερνιστούμε το tweet που πόσταρε χθες φίλος βάζελος: «Αυτό που ο Κοντονής έκλεισε τη θύρα 13 σημαίνει ότι θα μπαίνουμε από τη 12 ή τη 14;».
πηγή: efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου