3 Ιουνίου 2016

«What are you doing mwre? No more karvouno!»

Η «Paragka Films» παρουσιάζει την υπερπαραγωγή της χρονιάς


Από σήμερον εις τας μεγαλυτέρας των αθηναϊκών αιθουσών και άλλων τινών 7 μεγαλουπόλεων εν Ελλάδι. 1.000% τολμηρό και ρεαλιστικό. Πρώτη προβολή. Αι αίθουσαί μας κλιματίζονται. Οχι, dolby surround δεν έχουμε (θα εφευρεθεί εις το μέλλον)...
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιώργος β. Μανετάκης 
Μαράζι το 'χε ο κυρ Διονύσης. Να ξανασμίξει την παλιοπαρέα που διαλύθηκε. Κάτι, όμως, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, κάτι οι οικογενειακές, οι φίλοι αραίωσαν. Είχαν χρόνια ν' ανταμώσουν. Βάλε και κάτι κόντρες και μερικά ανάποδα συμφέροντα (όλοι μεγαλέμποροι στην κεντρική λαχαναγορά), τα χώρισαν τα τσανάκια τους.
Ο κυρ Διονύσης όμως το πάλευε, μέσα του. Το περασμένο Σάββατο, έκλεινε 50 χρόνια ζωής. Πρώτη φορά «χρυσά» γενέθλια. «Αυτό είναι», σκέφτηκε, κι ένα σαρδόνιο χαμόγελο άρχισε να ζωγραφίζεται κάτω από το μουστάκι του: «Θα κάνω ένα πάρτι στη Βουλιαγμένη. Θα τους μαζέψω όλους. Με παιδιά, σκυλιά και δεν συμμαζεύεται. Οσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Θα δούμε και τον τελικό του τσου λου, να θυμηθούμε τα παλιά»...
Δεν το ξανασκέφτηκε. Ξεκίνησε τα τηλέφωνα και με «γλυκό-προστακτικό» ύφος δεν άφηνε περιθώρια αρνήσεων και σου-ξου, μου-ξου.
Το Σάββατο έφτασε. Η κυρα-Τασία (η γυναίκα του) και η κυρα-Θεανώ (η πεθερά, ντε) μαγείρευαν από την Πέμπτη! Από κατσίκι στη γάστρα και λογιώ λογιώ σαλάτες, μέχρι αγριογούρουνο με δαμάσκηνα κι ένα ταψί γεμιστά. Και να οι σαλάτες, και να τα μπινελίκια. Και να οι ρακές. Και πιες κ. Σκουντρή...

Ολα κυλούσαν ήρεμα, το ματσάκι είχε αρχίσει, η ώρα είχε φτάσει 10 και ξαφνικά ο Δίας ξεκίνησε την... ερωτική πράξη (αλλιώς το λένε, με παθητικό ρήμα, αλλά η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει...).
Η Ρεάλ ανοίγει το σκορ με 2 μέτρα οφσάιντ και οι τέσσερις καλεσμένοι του κυρ Διονύση έβγαλαν μαχαίρια, ξέθαψαν τσεκούρια, όπλισαν καλάσνικοφ! Η διαφωνία για το γκολ του Ράμος ήταν απλώς η αφορμή. Μια τοσοδούλα σπίθα, ικανή όμως για να βγάλουν τα σώψυχά τους εναντίον αλλήλων...

Πρώτος «τράβηξε τη σκανδάλη» ο Τάκης:
«Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η συνάντηση. Τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχθεί η έμμεση αλλά και η άμεση σχέση του Κωστίκα και του Γιωρίκα με το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό»! 
Γιωρίκας: «Κατανοώ την ακραία τραγική κατάσταση στην οποία έχεις περιέλθει... Εχεις πέσει στον κόσμο των παραισθήσεων, φαντασιώνεσαι αντιστροφή ρόλων. Απλώς να σου θυμίσω ότι ο τίτλος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης σου έχει απονεμηθεί με πάσα επισημότητα από την ελληνική Δικαιοσύνη».
Κωστίκας: «Να συζητήσουμε ό,τι θες όταν αρθούν οι περιοριστικοί όροι που σου έχουν επιβληθεί. Αλλά με τόσες κακουργηματικές κατηγορίες στην πλάτη σου, μάλλον το τελευταίο που προλαβαίνει να σε απασχολήσει είναι η αυτογνωσία».

Ο Σάκης δεν μιλούσε. Οχι πως δεν ήθελε. Κρα έκανε. Τον είχε «πεθάνει» όμως ο δεξιός τραπεζίτης και δεν μπορούσε να βγάλει μιλιά. Ολα τα παρακολουθούσε, όλα τα άκουγε, αλλά προτιμούσε να παίζει με το κινητό του. Και να τουιτάρει ακατάπαυστα. Είχε κι αυτός τους νταλκάδες του: «Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ για επιλογή αρετόπουλου λόγω πολλών λαθών του σε βάρος μας και της αγωγής που μου έχει κάνει.Τυχαίο; Ακεραιότης 100%».
Ο κυρ Διονύσης προσπαθούσε να μείνει ψύχραιμος. Ηταν, βλέπετε, ο οικοδεσπότης...

Ο σκυλοκαβγάς συνεχιζόταν...
Τάκης: «Σε αντίθεση με τις παραισθήσεις του πρώην τροφίμου των φυλακών Γιωρίκα, εγώ αντιπαραβάλλω αλήθεια και εικόνα. Τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Για απάντησε, λοιπόν, “εξυγιαντή” και τζάμπα σωτήρα, ποιοι ήταν αυτοί που σε συνόδευαν; Και πόσες δεκάδες χρόνια φυλακή είχαν ο καθένας;
Πες του και συ, ρε Διονύση. Τι με κοιτάς έτσι;
Οσο για τους ευαίσθητους “εξυγιαντές” του Βορρά που μετρούν κακουργηματικές πράξεις, ακόμα περιμένουμε να πάρουν θέση για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη στην οποία συμμετείχε υπάλληλος και στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».


Ο Γιωρίκας δεν γούσταρε άλλο. Ηθελε να το λήξει εδώ το θέμα και να τελειώνουν μια και καλή...
«Tο ‘πα και νωρίτερα! Η κατάσταση είναι παραισθησιογόνα και είναι κρίμα να ασχολούμαστε».
Ο Κωστίκας συμφώνησε: «Το να γίνεται κατήγορος ένας κατηγορούμενος για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση και περιοριστικούς όρους είναι γραφικό. Αντιλαμβάνομαι την παραφροσύνη σου, Τάκη, τώρα που γκρεμίζεται το έκτρωμα που δημιούργησες και η οργάνωσή σου. Σου εύχομαι ταχεία ψυχική ανάρρωση γιατί προφανώς νοσείς. Αντε γεια...».

Το πάρτι είχε τελειώσει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι καλεσμένοι, συνωστίζονταν στην εξώπορτα βρίζοντας την ώρα και τη στιγμή που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Κι εκεί που σιχτίριζαν (από μέσα τους) και έψαχναν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους, πετάγεται από το βάθος ο γιος του Τάκη και αμολάει τη μολότοφ του, παίρνοντας τα κομμάτια του πατρός κόντρα στους δύο Πόντιους:
«Ψυχικά νοσήματα και παραισθήσεις έχετε εσείς από δεκαετίες φάπας! Και επειδή έχετε ακόμα πολλές δεκαετίες ταλαιπωρίας οπλιστείτε με υπομονή! Επίσης είναι... λογικό να μιλάτε μεταξύ σας αλλά μη λέτε τα ίδια, αλλάξτε κασέτα ο ένας ή ο άλλος γιατί στο τέλος θα σας κράζουν και οι δικοί σας».
Απαντες τον αγνόησαν επιδεικτικά. Είχαν ανάψει ήδη τις μηχανές. Ο... γάμος είχε σχολάσει - προ πολλού.

Η συνέχεια επί της οθόνης. Εγχρωμον, σινεμασκόπ

Επαιξαν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Διονύσιος (Σταύρος Κοντονής), Τάκης (Βαγγέλης Μαρινάκης), Γιωρίκας (Δημήτρης Μελισσανίδης), Κωστίκας (Ιβάν Σαββίδης), Σάκης (Γιάννης Αλαφούζος). Guest star - γιος Τάκη (Κώστας Καραπαπάς).

THE END (εντελώς, όμως. Πώς λέμε «ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!». Ετσι ακριβώς).

ΥΓ.: Ο συγγραφέας ουδεμία ευθύνη φέρει για τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Είναι αυτούσια αποσπάσματα από τις δηλώσεις - ανακοινώσεις των. Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου 2016 στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου