22 Μαΐου 2012

Φωτεινή πλευρά της σελήνης η εθνική ποδοσφαίρου


ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ_


Ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν αδειοδότηση για τη νέα σεζόν στη Super League. Πλέι οφ που ολοκληρώθηκαν, αλλά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου (προπονητές, παίκτες), επανέλαβαν την αντίθεσή τους σε αυτά και το γιατί γίνονται είναι ένα ερώτημα που μένει αναπάντητο. Λάθη διαιτητών και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Επεισόδια, παιχνίδια που δεν ολοκληρώθηκαν, η υπόθεση των «στημένων» αγώνων σε εξέλιξη, παράγοντες προφυλακισμένοι. Αυτή είναι η μία και απολύτως ζοφερή πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτή.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Η καλή και αισιόδοξη και αυτή κρατάμε. Υπάρχει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που ξεκινά την προετοιμασία της για το Euro 2012 και είναι ότι πιο ενωτικό και υγιές έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Τι κι αν ο Φερνάντο Σάντος στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο της εθνικής σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης δεν… τόλμησε και πάει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας ανανέωση και πάει με συνταγή Ρεχάγκελ που ίσως και να ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την ομάδα. Τι κι αν κάποιοι πικράθηκαν από τις κλήσεις (διαχρονικό φαινόμενο με όσους μένουν εκτός αποστολής). Παρωνυχίδες και πταίσματα είναι όλα αυτά μπροστά στην ενωτική, υγιή και αισιόδοξη εικόνα που βγάζει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ότι και αν επιτύχει στο Euro, διότι η νέα συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από μόνη της είναι επιτυχία και καθιερώνει την εθνική ως μία από τις μεγάλες του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Από το ονειρικό καλοκαίρι του 2004 και μετά η Ελλάδα έλειψε μόνο σε μία από τις πέντε μεγάλες διοργανώσεις -Eurο και Παγκόσμιο Κύπελλο- που έγιναν (από το μουντιάλ του 2006) κι αυτό σημαίνει καθιέρωση, σημαίνει μεγάλη ομάδα και αυτή είναι η πολύ καλή πλευρά του ποδοσφαίρου, η φωτεινή πλευρά της σελήνης, την οποία οφείλουν και πρέπει άπαντες να κρατήσουν φωτεινή.

1 σχόλια: