24 Αυγούστου 2012

Επεισόδια χωρίς λόγο στην Τούμπα



ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ_

Θα μπορούσε να ήταν ένα κλασσικό ευρωπαϊκό παιχνίδι από αυτά που έρχεται ο κόσμος να τα απολαύσει. Μεταξύ δυο ομάδων που δεν είχαν τίποτα από το παρελθόν να τους συνδέει, από δυο χώρες που δεν είχαν να λύσουν ποδοσφαιρικές διαφορές από πουθενά. Κι όμως το παιχνίδι αυτό, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ραπίντ έγινε μια πραγματική "κόλαση" πριν την έναρξη του με δεκάδες φωτοβολίδες να ρίπτονται από τους μεταμφιεσμένους ναζί αυστριακούς, που έχοντας κουβαλήσει εντός του γηπέδου δεκάδες πυρομαχικών έκαναν επίδειξη ποδοσφαιρικής αλητείας σε ένα γήπεδο, που δεν θέλει παρά ένα απλό φυτίλι για να ανάψει.

Τα θλιβερά συμβάντα του γηπέδου της Τούμπας χθες ξεκίνησαν πολύ νωρίς και η Αστυνομία που υποτίθεται έπρεπε να ήταν υποψιασμένη από τα όσα είχαν συμβεί στην διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, συνελήφθη εντελώς απροετοίμαστη.

Τα λεωφορεία με τους οπαδούς της Ραπίντ έφτασαν στο γήπεδο από τις 8.40 και οι δεκάδες οπαδοί της ξένης ομάδας, που σίγουρα δεν είχαν ελεγχθεί νωρίτερα μπήκαν μπουλουκηδόν στην Θύρα 8 έχοντας μαζί τους πυρομαχικά για να κατεδαφίσουν το μισό γήπεδο.

Κατά την άφιξη τους και την είσοδο των πρώτων αυστριακών οπαδών, έγιναν οι πρώτες συρράξεις αφού ακούστηκαν συνθήματα για την ...Μακεδονία και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτός γηπέδου απάντησαν με επίθεση και ρίψη αντικειμένων.

Τότε ρίχτηκαν και τα πρώτα δακρυγόνα από την Αστυνομία που έκαναν να δακρύσει όλη η γύρω περιοχή και οι κάτοικοι να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα.

Το "έλα να δεις" όμως έγινε εντός του γηπέδου όταν η χωρίς λόγο ρίψη φωτοβολίδων και μάλιστα από πιστόλια εκτόξευσης δημιούργησαν όπως ήταν επόμενο την φωτιά. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αδιαφορώντας αν η ομάδα τους θα πλήρωνε τις συνέπειες της οργής του μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες 4, 5 και 6 και κινήθηκαν απειλητικά στον χώρο των αυστριακών εκσφενδονίζοντας ότι μπορούσαν να έχουν στα χέρια τους. Η Αστυνομία αποσβολωμένη απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα και το όλο σκηνικό μύριζε προβοκάτσια, που εύκολα θα τροφοδοτήσει τα σημερινά αυστριακά πρωτοσέλιδα με τίτλους "πήγαμε στην κόλαση" "σωθήκαμε από θαύμα" "θάνατος στους Ελληνες" και άλλα συναφή.

Γεγονός είναι πως στην παγίδα αυτής της καλοστημένης προβοκάτσιας έπεσαν οι  ανυπότακτοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που θεωρώντας ότι  το γήπεδο εξ ορισμού είναι τόπος επίλυσης διαφορών μπήκαν μέσα για να καθαρίσουν την ...μπουγάδα. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να βρουν εύκολο πάτημα οι γραβατωμένοι ευρωπαϊστές της ΟΥΕΦΑ και μελετώντας τις παρατηρήσεις του ...παρατηρητή τους να επιβάλουν ένα πρόστιμο που ίσως να είναι και τσουχτερό.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν σε μια τέτοια βροχή πυρομαχικών που ποτέ δεν είδαμε από φιλοξενούμενους οπαδούς στην Τούμπα; Απλά να αποδοκιμάσουν και όχι να φτάσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάτι που θα έχει συνέπειες. Σαφώς όμως το έργο της καταστολής της αυστριακής αυθάδειας, ανήκε στην Αστυνομία, που λειτούργησε και πάλι υποτακτικά και σχεδόν προστάτευσε τους αλήτες από την Βιέννη αντί να τους ξυλοκοπήσει όπως θα έκανε κάθε Αστυνομία που σέβεται τους πολίτες της και τους κανόνες της νομιμότητας εντός των αγωνιστικών χώρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου