13 Ιουνίου 2012

Την αντιμετωπίζουν σαν μπανανία…


ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ_


Κριτική μπορεί να γίνει και πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν για αυτή την εθνική ομάδα και τα δύο πρώτα της παιχνίδια στο Euro 2012. Λάθη έγιναν και μάλιστα πολλά και από πολλές πλευρές και ίσως αυτά τα λάθη στοιχίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επιπλέον είναι καθήκον του δημοσιογράφου και κριτική να ασκεί και τα λάθη να επισημαίνει, διότι με τον τρόπο αυτό διαφωτίζει και ενημερώνει καλύτερα την κοινή γνώμη.

Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, η Ελλάδα έχει μπροστά της το κρίσιμο παιχνίδι με τη Ρωσία, από το οποίο θα κριθεί η πρόκριση και για την εθνική μας υπάρχει μόνο η νίκη και τίποτα άλλο. Οι πιθανότητες δεν είναι με την Ελλάδα και αυτό το γνωρίζουν όλοι, αλλά είναι ένα παιχνίδι και σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί η εθνική να προσπαθήσει και ας πέσει ηρωικά μαχόμενη.

Το ζητούμενο, όμως, από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Ελλάδας στο Euro είναι άλλο και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Μια αντιμετώπιση που είναι ολοφάνερα άδικη και που μετά το 2004 η Ελλάδα δεν την είχε ποτέ. Αντιθέτως, δεν ήταν λίγες οι φορές που η εθνική μας είχε ευνοηθεί ή για να το πούμε πιο κομψά, αντιμετωπιζόταν ως μεγάλη ομάδα και με ασυλία που την έχουν οι μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Καθώς έγινε φανερό στα παιχνίδια με Πολωνία και Τσεχία, η αντιμετώπιση αυτή έχει αλλάξει και η εθνική μας ομάδα που είναι παρούσα τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, αντιμετωπίζεται και πάλι σαν την μπανανία των προ Euro 2004 εποχών...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου